Paarden Coachen
Hippotherapie

Onze paarden

Wij zijn trotse eigenaar van 4 Quarter Horses.

We hebben voor dit ras gekozen omdat ze erg intelligent zijn, heel gevoelig en toch erg koel in het hoofd.

Ninita en Caeli zijn mijn oudste paarden. Zij doen al meer dan 10 jaar het werk met de kinderen. Hierin zijn ze erg goed en betrouwbaar.

Joy en Chuck zijn 7 jaar en hebben dit allemaal gezien en meebeleefd. Ze zijn voorgevormd en doen hun werk mee bij het coachen van mensen.

De paarden doen dit werk erg graag.

Onze paarden hebben heel wat in hun mars

Omdat wij 4 geweldige paarden hebben en omdat wij bij de kinderen dingen hebben zien gebeuren, die niet door ons uitgelokt werd. Daardoor weet ik dat paarden meer in hun mars hebben.

Wij hebben de boeken van Linda Kohanov en nog vele andere beginnen te lezen. Dit sprak ons erg aan en zo hebben wij ons ingeschreven om de opleiding te gaan doen. Eerst moet je de NOW cursus doorlopen. Dit was een enorme beleving voor onszelf. We doorliepen heel het proces met de paarden. Dit heeft ons getransformeerd. We hebben ons dan ingeschreven voor de vervolgcursus.

Wijsheden vanuit de paarden: Je mag er helemaal zijn

Ware vrijheid eist van je dat je beperkende patronen en opvattingen afwerpt. Een deel van jouzelf moet sterven om herboren te worden. (Linda Kohanov)

Voor een paard betekent congruentie niet alleen dat je woorden, daden en gezichtsuitdrukkingen op één lijn zijn, maar je binnenkant moet ook met je buitenkant overeenkomen. (spiegeling)

Paarden vragen authenticiteit, bij elke stap die je zet

Liefde sluit niets uit: zij accepteert het volledige scala van menselijke emoties, ook de emoties die we verbergen, de emoties die we vrezen. Jung zei eens: ”ik ben liever heel dan goed”. Hoe velen van ons hebben zich te koop aangeboden om maar goed te zijn, aardig gevonden te worden, te worden geaccepteerd?

Na de sessies gaan de paarden terug grazen. Van hieruit heb je het beste perspectief. Je neemt heel de omgeving in je op. Het is een NU gebeurtenis. Vanuit een lichaamstoestand die als grazen bestempeld wordt, zijn we in een modus die ons toelaat de zaken te bekijken vanuit een breed perspectief. Hier gaan we mee naar huis……

 

 

Huifkartochten

We organiseren jaarlijks een huifkartocht om de kinderen te laten ervaren hoe het is om in de bossen en natuur te rijden.

 

 

 

 

 

 

Contact met paarden

Contact maken met een paard is heel speciaal. Kinderen weten niet hoe ze moeten aaien, of borstelen of knuffelen. Deze vorm van contact kan minuten duren en het kind wordt hierdoor ook rustiger. 

Maar op de één of andere manier hebben paarden de wonderlijke gave om ons te helpen in contact te komen met ons zelfregulerend systeem waardoor innerlijke harmonie zijn weg kan vinden. Het paard wijst de weg en wij maken de reis. 

 

 

 

 

Ontdek onze locatie

Maak vandaag nog uw afspraak