Pediatrische
Kinesitherapie

Aanpak

Therapeutenpraktijk Porto Carrero bestaat uit een team dat zich 100 % Inzet voor de kinderen.

Om dit werk te kunnen doen hebben we ons gespecialiseerd in opleidingen die gericht zijn op de ontwikkeling van het kind.

De therapie is erop gericht om kinderen te helpen naar een volgende stap in hun ontwikkeling. Als er sprake is van achterstand in de motorische ontwikkeling kan dat zijn dat het kind niet komt tot rollen/zitten/kruipen/stand/stappen. Ook bij neurologische problemen kunnen wij helpen.

Bobath & Vojta opleiding

Zoals Bobath opleiding die ons heeft bijgebracht dat samenwerken met verschillende disciplines erg belangrijk is. Ook hebben we geleerd hoe je kinderen, met cerebral palsy, spina bifida, ataxie, athetose, spieratrofie, syndromen, …., tot bewegen kunt krijgen en zo tot de juiste patronen kunt stimuleren. Dit in samenwerking met de ouders. Deze zijn erg belangrijk bij ons , omdat ze heel de dag bij het kind zijn en de oefeningen tussendoor kunnen doen.

De Vojta opleiding, waar wij vnl de normale ontwikkeling heb leren observeren. Hierdoor kan je sneller opmerken als er iets anders loopt.

Psychomotoriek, KOB, Feuerstein en andere lichamelijke klachten

De KOB volgens Hendrickx, waar kinderen hun lichaam beter leren aanvoelen en beter leren kennen. Ook hebben we hier kennis verworven over verschillende ruimtelijke problemen, tweekantigheid, lateralisatieproblemen, coordinatieproblemen en evenwichtsproblemen.

Psychomotoriek opleiding was interessant naar testings toe. Ook werden verschillende oefenmethode voorgesteld om kinderen met concentratieproblemen, evenwichtsproblemen, coordinatieproblemen, fijn motorische problemen te helpen.

Feuersteinopleiding hebben wij ook afgerond om kinderen die een ander leerproces volgen dan normaal , toch ook te kunnen begeleiden. Hoe denken kinderen? Hoe redeneren ze? Hierop zijn antwoorden gekomen.

Bijles wordt ook gegeven voor kinderen die het iets moeilijker hebben in de klas.

Als er lichamelijke klachten zijn , kunnen we met voetreflexologie, dryneedling, manuele therapie helpen.

Dr. De Smet,  revalidatiearts en neuroloog volgt ons op als we moeilijkheden hebben met de patiënten.

Hippotherapie

Therapeutenpraktijk Porto Carrero is de trotse eigenaar van 4 Quarter Horses.

We hebben bewust voor dit ras gekozen omdat ze erg intelligent zijn, heel gevoelig en toch erg koel in het hoofd.

Ninita en Caeli zijn onze oudste paarden. Zij doen al meer dan 10 jaar het werk met de kinderen. Hierin zijn ze erg goed en betrouwbaar.

Joy en Chuck zijn 7 jaar en hebben dit allemaal gezien en meebeleefd. Ze zijn voorgevormd en doen hun werk mee bij het coachen van mensen.

Manuele therapie

Functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen gaan vaak gepaard met bewegings- en houdingsbeperkingen, spierspanningen en/of pijn. Door manuele technieken (mobilisaties (repeterend toegepaste technieken), manipulaties (gedoseerde impulstechnieken), stretching en spierversterking) wordt de gewrichtsmobiliteit vergroot en de spierfunctie geoptimaliseert. Tevens kan er supplementair nog gewerkt worden aan houdingscorrectie. 

 

 

 

Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie  is een behandelwijze met zachte aanrakingen waarbij de schedel (cranium), het heiligbeen (sacrum), samen met enerzijds de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel) en anderzijds het hersen- en ruggenmergvocht als een eenheid worden benaderd. Op deze manier wordt het natuurlijk proces van zelfgenezend vermogen weer bevordert. Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen en ondersteunen tijdens onze dagelijkse bewegingen. (lopen, sporten, werken, zitten, staan, ademen, …) Allerlei gezondheidsklachten kunnen verstoringen in de beweeglijkheid van het bindweefstel veroorzaken. Dit kunnen concrete fysieke klachten zijn die vaak stress gerelateerd zoals nek- en schouderpijnen, hoofdpijn maar niet in het minst ook klachten van mentaal-emotionele aard zoals  nervositeit, opwinding, angst, agitatie, boosheid, burn-out, bore-out, verdriet, depressie of gewoon een zicht niet lekker voelen in zijn vel. Het  natuurlijk proces van zelfgenezing kan tijdens of na de behandeling daarom ook een fysieke en/of emotionele ontlading geven wat als zuiverend en louterend mag gezien worden.

Zwemmen

Op een andere locatie worden zwemlessen aangeboden voor kinderen met beperkingen. De ouders kunnen mee het water in.

 

 

 

 

 

 

Knutselen

Kinderen die graag creatief bezig zijn en extra ondersteuning hierbij nodig hebben, kunnen zich uitleven tijdens het knutselatelier.

 

 

 

 

 

 

Ontdek ons Team

Lut Porto-Carrero

Kinesitherapeut
Oud-Turnhout

Geel

Liesbet Huveneers

Kinesitherapeut
Oud-Turnhout

Geel

Marie Segers

Kinesitherapeut
Oud-Turnhout

Geel

Philippe Claes

Kinesitherapeut

Oud-Turnhout

Maak vandaag nog uw afspraak